22.1.2013

Onnistunut kokeilu muffinssien muodossa

En ole mikään suuri banaanin ystävä, mutta nyt sellaisia oli kaapissa 2 kpl ja vieläpä parhaat päivänsä nähneenä...tummuneina.Mietin josko tavoistani poiketen koittaisin hyödyntää sitä leivontaan. Ohje on Muffinssikirjasta ja alkuperäinen ohje oli Banaani-Toffeemuffinssit minulla siitä nyt muokkautui banaani-suklaa-mokkamuffinssi. Vaikkakin näissä siis oli banaania niin olivat silti aivan älyttömän hyviä eikä banaani ollut kuitenkaan vallitseva maku. Kaikki 3 makua (suklaa, banaani ja kahvi) mielestäni sopivat aivan täydellisesti yhteen.

4 1/2 dl Vehnäjauhoja
1 1/3 dl  Ruokokidesokeria (laitoin ihan tavallista sokeria)
2 tl Leivinjauhetta
100g Voita (käytin pullomargariinia)
2 tl Vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 Munaa
1 1/3 dl Maitoa
2 Kypsää banaania survottuna
(15 Kovaa kermakaramellia murskattuna) Minä laiton näiden sijaan pienen pätkän Mars patukasta :D

Kuorrute:
3,5 dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
50g voita tai margariinia

Alkuperäinen ohje menee näin:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Siivilöi jauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhoon. Sulta voi kattilassa, lisää vaniljasokeri joukoon ja sekoita. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja lisää maito, sulatettu voi ja survotut banaanit. Kääntele joukkoon jauhoseos ja murskatut karamellit. Jaa taikina vuokiin ja paista n.20-25min. Tarjoa suklaajäätelön kanssa.

Minä tosin en jaksanut noin älyttömän montaa työvaihetta nyt yhden banaanin hävityksen takia tehdä, joten vatkasin munat ja sekoitin sen jälkeen siihen kaikki loput ainekset sen ihmeempiä lajittelematta ja ihan hyviä tuli. Ja koska kermakarkkeja nyt ei sattunut kaapista löytymään niin suklaa kyllä korvaa moisen puutteen vallan mainiosti. Piilotin muffinssien sisään pienen (no okei sellasen sopivan) pätkän kaapista löytyneistä Mars patukoista. Sitten vain vuokiin ja uuniin. Jäähtyneisiin muffinsseihin tein sitten ihan tuollaisen perus mokkapala kuorrutteen päälle.







1 kommentti:

  1. Nyt vaan valloittamaan banaanileipomusten rintamaa... ihan vaiks bansku-suklaa kahvikakulla :) M

    VastaaPoista