Jos tykkää avokadoista, ja valkosipulista niin tästä ei yksinkertaisesti voi olla pitämättä. Tämän tekeminen on ensinnäkin maailman helpointa, yksinkertaisinta ja nopeaa. Ainoa vaikeus mikä itselleni tuli oli se, ettei ohjeessa mainittu tuleeko kastike lämmittää. No hetken asiaa tutkittuani selvitin, ettei niin kuulu tehdä. Kastike on siis kylmä. Oli miten oli...lopputulos on mmmm....mielettömän ihanaa!! Hurahdin tähän aivan täysin. Suosittelen testaamaan. Ohje on siis peräisin Alexander ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.
Ohjeessa on mainita spagettien hyvin suolatusta vedestä, jota kannattaa noudattaa sillä lopputulos on muutoin mauton. Ja itse ainakin laitoin sitä suolaa kohtuudella mutta maistuvasti myös kastiketta tehdessäni ja maistelin välissä. Tällä ohjeella sen tein ja tämän ohjeen nappasin Pastajauhantaa-blogista vaikkakin tämä ohje löytyy myös Hanna Gullichsenin blogista täältä.
1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Ja palan painikkeeksi pyöräytin taas myös leipää. :)
Siellä ollaan oltu ahkeria :D
VastaaPoistaM