3.2.2013

Savuporokiusaus

Otti kaupassa käydessä silmään tällainen Kotasavun valmistama poron kylmäsavurouhe. Takana oli mukavan oloinen ohjekkin, jota sitten hiukan omaan makuuni muuntelin ja avot....helppo, nopea ja maukas ruokahan siitä syntyi.

 
Tällaisella ohjeella minä sen sitten laitoin:

150g (eli yksi pussillinen) Poron kylmäsavurouhetta
1kg Perunasipulisekoitusta
1 prk Kipparin savujuustokermaa
3 dl Kermaa
5 Porkkanaa
170g Pekonia
Pippuria
Suolaa
Valkosipulia

Suikaloidaaan porkkanat. Paistetaan pekonia ja porkkanoita hetki pannulla. Kaadetaan perunasipulisekoitus voideltuun vuokaan. Sekoita joukkoon kylmäsavurouhe ja porkkana-pekoniseos. Lopuksi kaada päälle kerma.  Itse laitan tuota nestettä aina hieman reilummin sillä en pidä siitä, että ruoka on kuivaa. Ei se toki nesteessäkään saa lillua. Tästä tuli näillä määrillä juuri mieleiseni.

Kypsennetään 200 asteessa n.1-1,5h tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja kerma on imeytynyt perunoihin. Aikaa on hieman vaikea arvioda sillä tuntuu, että minun uunini on jotenkin erityisen hidas, joten lienee syytä tarkkailla sitä omaa paistosta sielä uunissa ja sen mukaan sitten päättää tuo lopullinen aika :)

Kuva ei nyt anna kovin edustavaa saati selkeää kuvaa ruuasta sillä unohdin kokonaa kuvata sen ennen syömistä pienten nälkäisten pyöriessä ympärillä. Maku oli kuitenkin varsin hyvä kuvasta huolimatta. Kannattaa kokeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti