26.2.2013

Paholaisen piirakka

Olen tehnyt Paholaisen kakkua, mutta tämä olikin aivan uusi tuttavuus...ihana tuttavuus olikin ja miltei yhtä helppokin. Mistä lie saanut nimensä :)
Tämä ohje osui silmiini ihan sattumalta "etsi resepti" palvelusta. Hieman kun googletti, näitä olikin jo miltei joka blogissa. Nyt tosin ymmärrän miksi. Hyvää, mutta makeaa.


Pohja:

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
50 g voita tai margariinia
2 1/2 dl vettä
3 kanamunaa

Kuorrutus:

4-5dl tomusokeria
4 rkl maitoa
70g sulatettua voita
1 rkl vaniljasokeria

Itse tein tämän kuorrutuksen miltei 2 kertaisena  sillä tämä yksi annos jättää kuorrutuksen kovin ohueksi ja kakun pinta paistaa osin läpi. Ja miltei siksi, etten juuri yleensä mittaile tällaisen kuorrutuksen aineita vaan teen sen sen mukaan, että se on sopivan paksua levitettäväksi.

Pohjalle ja päälle:

Pussillinen Mariannerouhetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi ja sulatettu voi. Vatkaa muutama hetki, jotta ainekset ovat hyvin sekaisin. Lisää sitten joukkoon kanamunat ja vatkaa vielä pari minuuttia. Ripottele pellille Mariannerouhetta. Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 min.

Valmista kuorrutus sekoittamalla sulatettu voi ja muut täytteen ainekset keskenään. Levitä se jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen piirakka. Mie voin vastata tuohon, että mistä paholaisen kakku on saanut nimensä. Pelkistä valkuaisista tehty kakku nimettiin Angel's food cakeksi,koska se oli kuin "enkelien" ruokaa. Tumma suklainen kakku oli sille vastine, siitä tuli paholaisen kakku. Näin ainakin rapakon takana kerrotaan. :)

    VastaaPoista
  2. :) Jahka ehdit kokeilla sitä toista visioo ton pohjan Marianne crushin kanssa laita tänne kuin toimi :) Luultavasti ennätät ennen minua...
    M

    VastaaPoista