2.1.2013

Jälkiruokakakkua

Minulta tilattiin uudenvuoden aatoksi jälkiruokakakkua. Se ei saanut olla suklaata vaan toivottiin jotakin raikasta. Lopputuloksena oli sitten tällainen Karpalo-kinuskikakku. Normaalistihan näissä on keksi pohja, mutta koska en itse pidä sellaisesta erityisesti ja halusin kakkuun keveän tunnelman päädyin tekemään pohjan ihan kääretorttupohjasta ohrakkaalla (johon ohje löytyy ohrakas purkin kyljestä), josta mielestäni tulee muuten ihan mielettömän hyvä ja pehmeä.

Moussen tein tällaisella ohjeella:

2,5dl Kermaa
200g Vaniljarahkaa
300g Karpaloita
2dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatetta

Laitetaan liivatteet pehmenemään kylmään veteen ja sillä aikaa vatkataan kerma, johon sekoitetaan rahka sekä soseutetut karpalot. Minä laitoin soseutetut karpalot vielä siivilän läpi, jotta sain mahdollisimman hienoa survosta. Tämän jälkeen tuota tomusokeria sitten oman maun ja marjojen happamuuden mukaan. Tässä kakussa halusin ihan tarkoituksella jättää marjojen happamuuden vielä selvästi maistuvaksi peittämättä sitä täysin sokerin makeudella, jotta sitten kinuski täydentäisi tuon kokonaisuuden makeudellaan ja liitto olisi täydellinen. Puristetaan liivatteista vesi pois ja sulatetaan ne tilkkaan kiehautettua vettä (minä laitoin sekamehua). Annetaan jäähtyä ja lisätään sitten ohuena nauhana seoksen joukkoon.

Päälle tuli kinuskikiille, johon ohjeen hain Kinuskikissalta ja se löytyy täältä.

Lopuksi vielä (anteeksi jälleen) huono kuva lopputuloksesta, kun en kiireessä ehtinyt kuvailla. Tarkoitus oli tehdä pintaan koristeen suklaalla spritsaten, mutta sekin on jäänyt vähemmälle harjoittelulle ja päätin laittaa pintaan tällaiset koristeet, jotta lopputulos olisi mahdollisimman siisti.

 
Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Kuvaa isontaessa kinuskimäärä näytti reippaalta, tosin täyttä selvyyttä moussen määrästä ei näin nopsasti katsomalla saa. Kun on noi pursotukset ja sit se kakkupohja... mietin sitä makeusasiaa vieläkin :)

  Kakkupohjan käyttö muuten ihan sikaiso plussa!!
  Nimimerkillä; minäkään en niin kovin rakasta keksipohjia...

  VastaaPoista
 2. Eilen jäi se miun merkki lopusta ;)
  Terkuin, M

  VastaaPoista