4.2.2013

Kakkupohja ilman leivinjauhetta

Minulta pyydettiin tätä ohjetta tänne, joten tässä se nyt on. Kyseessä on siis kakkupohja ilman leivinjauhetta. Se onnistuu todellakin! Tärkeää on kuitenkin muistaa tarkat mittasuhteet ja huolellinen vatkaaminen. Itse mittaan vatkaamisen riittävyyden asteen sillä, että kun saan taikinasta pyöräytettyä vatkaimella kauniin kahdeksikon taikinan pintaan ja se myös jää siihen niin tällöin on vatkattu riittävästi. Kyseinen ohje on mitoitettu n.26cm vetoiseen vuokaan eli noin 18-20 hlö:lle.  Ohje on peräisin Pullahiiren kakkukurssilta.

Tätä ohjetta on helppo muokata minkä kokoiseksi vain, kunhan muistaa, että ohje on tehty L-kokoisilla munilla ja voit lisätä tai vähentää munia tarpeen mukaan siten että:

1 kpl L-kokoisia kanamunia

=40g sokeria
=40g jauhoja (20g peruna-ja 20g venhäjauhoja)

Jos käytät pienempiä (M-kokoisia) munia niin voit vähentää määrää n.10g/kanamuna

6 Munaa
240g Sokeria
120g Vehnäjauhoja
120g Perunajauhoja

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan hyvin, mutta varovasti sekoittaen. Itse teen tämän kauhalla tai nuolijalla. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160-175 asteessa. Paistoaikaan vaikuttaa luonnollisesti kakun koko. Pienet kakut kypsyvät noin 30 minuutissa ja suuremmat n.45 minuutissa uunin alatasolla. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Paina tikku kakun keskiosaan ja ota pois. Jos tikkuun ei jää taikinaa kakku on kypsä. Jos taikinaa jää tikkuun paista vielä 5 min ja testaa uudelleen. Kumoa kakku paistamisen jälkeen vuokineen ritilälle jäähtymään.

 
 

1 kommentti:

  1. Hei, miten soveltaisit tätä jos pitäisi lisätä kaakaojauhetta ja tehdä 6 munan suklaakakkupohja nimenomaan ilman leivinjauhetta? Kiitos jo etukäteen :=)

    VastaaPoista