10.11.2009

Isänpäivä tarjoiluja




Isänpäivää sitten meilläkin juhlittiin. Lapset olivat askarrelleet iskälle niin kauniit kortiti, että kyyneleitä sai pyyhkiä niitä lukiessaan niin äiti kuin iskä itse. Miehen vanhemmat oliva myös mukana juhlimassa. Tein ruuan ja makeina sitten suraavanlaista.

Kokeilussa oli taas täysin uusia juttuja minulle. Koristeluun kokeilin tuota kaksiväristä pursotusta. Siitä saa kyllä näppärästi näyttävää. Kakkuun täyte tuli Hellapoliisin sivuilta ja täytteenä siis oli Suklaa-trifle. Minä vaan unohdin täytteestä tuon tuorejuuston ja lopputuloksena oli titetysti kakku jonka välissä on suklaalevy :D Voitte uskoa, että leikkaaminen oli hieman haastavaa. Hitsi, että harmittaa... no ohje on  tuossa alempana ja suosittelen siis laittamaan sekaan myös tuon tuorejuuston...tulee hieman helpommin leikattava ;D Tämän lisäksi laitoin väliin myös mansikoita. Uskon, että ilman tuota kömmähdystä täyte olisi ollut aivan ihana.

1 pss Tuplasuklaa-Fanipaloja

1 Fazerin Sininen-suklaalevy

2,5 dl Flora vanillaa

200 g vaniljatuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria




Kokeilin myös juustokakkua jonka siään oli piilottanu kondensoitua maitoa. Tuorejuusto täytteestä koitin tehdä hyvin sitruunaisen, mutta hieman oliisin vielä ärjympää kaivannut. Ensikerralla teen sen caiprinha jauheesta ja muuten samoin. Tämä oli siis muuten aivan hyvää, mutta jotenkin olisi tuo makea ja hapan saaneet enemmän kilpailla keskenään. Ideana siis mielestäni toimiva, mutta enemmän vielä happamuutta kehiin niin hyvä tulee. Kondensoidunmaidon levitin suoraan tuolle muru pohjalle ja juustot sitten vain päälle.




Pakko oli myös tehdä uusinta noista kookospullista, mutta koska kondensoitua maitoa jäi yli niin lopun laitoin näihin pulliin sisään. Lopulta näihin siis tuli:

Voita

Vaniljasokeria

Reilusti kookoshiutaleita

Ripaus valkosuklaata raastettuna

Manteli lastuja (ei edelleenkään ollut muuta kaapissa)

Kondensoitua maitoa

13 kommenttia:

  1. Herkulliset tarjottavat. Kauniit, muhkeat pursotukset.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa ihanalta! Kauniit kakut.

    VastaaPoista
  3. Tuo pursotus on tosi hieno!Kertakaikkiaan upea!Miten ihmeessä olet tehnyt sen???

    VastaaPoista
  4. Erika (sukulainen ruotsista)13. marraskuuta 2009 klo 10.42

    Olipa ihana kaunis kakku! Sinä osaat sitten leipoa. :)

    VastaaPoista
  5. voi mitä herkkuja...nams...

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille mukavista kommenteista ja eritoten siitä, että piipahditte :)

    Tuulis: Kiitos :)Pursotus on tehty ruusulehti tyllalla. Tuossa päälläl se on vielä 2 kertaisena. Väri on tehty pursottamalla pursotuspussiin 2 eriväriä rinnakkain jolloinka saadaan tuo 2 värisyys, mutta sinä taisit nimenomaan haluta tietää tuon tyllan :)

    Erika: Kiitos :) Kiva, kun kävit vierailulla blogissani. Terveiset sinne Ruotsiin :)

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköiset tarjoilut ja erityisesti täytekakku on upea:)

    VastaaPoista
  8. Rauhaisaa ja maukasta joulunaikaa!

    VastaaPoista
  9. Joulu on ohi ja odotelleen piakkoin vuoden vaihtumista uudelle kymmenelle. Hyvää vuoden viimeistä viikkoa aj ennen kaikkea kaikkea hyvää tulevalle vuolellesi. Bloggailemisiin.

    VastaaPoista
  10. Edelleen ihailen tuota pursotusta aina kun käyn kurkkaamassa täällä. Tosi hienosti onnistunut!
    Samalla ilmoittaisin, että olen vaihtanut blogini nimen Herkkunotkosta LeivinLiinaksi. Olisi kovin ystävällistä, jos sinulla olisi mahdollisuus vaihtaa uusi nimi blogilistaasi. Kiitos <3

    VastaaPoista
  11. Kiitos osallistumisetasi arvontaan sivuillani ja mukavasta kommentistasi!

    VastaaPoista
  12. Erittäin kaunis kakku. Blogisi tausta on upea myös.

    VastaaPoista