26.10.2009

Viikonlopun leivonnaisetViikonloppuna tuli leivottua pullaa. Mikään ei voita tuoretta pullaa...siitä ei pääsen mihinkään. Myös lapset häärivät menossa mukana, mutta kuva heidän pullistaan oli lopulta niin pahasti heilahtanut etten sitä tänne sitten voinut laittaa. Peruspullien lisäksi päätin kokeilla jotain hieman erilaista ja se kokeilu kannatti. Tein nimittäin kookos-mantelipullia. Idea sama kuin korvapuusteissa eli kaulitaan taikinasta ensin levy ja levitetään siihen täytteet.

Sisälle tuli :

Voita

 Sokeria

Vaniljasokeria

 Ripaus fariinisokeria

Reilusti kookoshiutaleita

Ripaus valkosuklaata raastettuna

Manteli lastuja (ei ollut muuta kaapissa)

Rullataan levy kasaan ja leikataan siivuiksi pullavuokiin. Tämä oli aivan mielettömän hyvä yhdistelmä! Näitä teen ehdottomasti uudestaankin. Myös mies piti tästä uudesta kokeilusta. Leivoin myös täyte pitkon, johon sisälle tuli hieman vaniljakreemillä tuunattua rahkaa, omenahilloa sekä kinuski kastiketta. Oikein maukasta oli sekin.

3 kommenttia:

 1. Mikään ei voita tuoretta ja nimenomaan kotona leivottua pullaa, se on aivan tosi. Paistamisesta leviää niin hyvä tuoksukin huusholliin.
  Sinä hemmottelet rakkaitasi näillä herkuilla. Lapset muistavat vielä aikuisina ja vanhoinakin, miten äidin pullat maistuivat hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa tuoretta pullaa...aaahh! Tuo voikin olla hyvä idea laittaa ripaus valkosuklaata täytteeseen.

  VastaaPoista
 3. vesi tulee kielelle, kun lukee sinun pulla ohjetta.

  VastaaPoista