14.6.2009

Ystävälle mansikka kakkua :)

Tein kääretorttu pohjan harjoittelu kakkua varten. Tarkoituksena siis harjoitella lahjan mallista kakkua. Tein sen kuitenkin vain puolikkaalla pohjalla, joten toisesta puolikkaasta oli hyvä tehdä mansikkakakku, jota olen jo niin monessa blogissa kuolannut. Sitä paitsi...kun ystävä tulee käymään niin onhan sitä oltava jotain tarjottavaa. Olkoonkin, että söimme tietysti myös sitä harjoittelu kakkua, jonka lisään tänne myös.Sisällä tässä on mansikoita ja valkosuklaa kermaa.

8 kommenttia:

 1. Namskis... kesä ja mansikkakakku... loistava yhdistelmä!! Ihana kakku!!

  VastaaPoista
 2. Herkullista. Tuollainen mansikkakakku minun pitäisi saada aikaan. En varmaan viiteentoista vuoteen ole täykkäriä tehnyt, mutta nyt kun saan rakkaita vieraita.
  Onko valkosuklaakerma yksinkertaisesti vain valkosuklaata sulatettuna tai rouheena kermavaahdossa, vai onko sitäkin jo valmiina?

  VastaaPoista
 3. Oi, ihanan näkönen :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille taas tasapuolisesti :)

  Aimarii: Minun tapauksessani se tässä kakussa oli 2dl kuohukermaa ja 150g valkosuklaata. Laitetaan suklaa ja kerma samaan kattilaan kunnes suklaa on sulanut (mieto lämpö, ei täysille). Tämän jälkeen annetaan seoksen jäähtyä kunnolla (itse teen tämän aina edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi) ja tämän jälkeen vatkataan vaahdoksi(tämän teen siis aina vasta yön yli jäähdyttyään). Varmasti seoksen saa jäähdytettyä vaikka kylmässä vedessä mutta näin sen saa helposti ja vaivattomasti ennakoitua eikä tarvita erikseen jäähdyttelyjä. :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kauniin näköinen mansikkakakku! Ihanan näköiset jja muhkeat pursotukset. Ja kiva idea laittaa lehdet kulmiin mansikoisen kanssa!

  VastaaPoista
 6. Ihanan muhkeat pursotukset. Mansikkakakku kuuluu kyllä ehdottomasti kesään =o)

  VastaaPoista
 7. ihana..slurps:)
  saapi linkitellä:)

  VastaaPoista
 8. Tämäkin kakku näyttää toooodella herkulliselta, saiskos palasen! :D

  Hei muuten, olisi mukavaa jos tulisit kurkkaamaan leivontafoorumille, ideat ovat siellä tervetulleita! :) http://www.foorumi.info/leivontafoorumi/index.php

  VastaaPoista