20.4.2009

Tiramisu

Tiramisua tuli myös tehtyä. Ohje on otettu suoraan Kinuskikissalta. En tiedä, mikä meni mönkään, mutta kovin aitoa tai edes hyvää tämä ei ollut. Liekö sitten vatkatessa tein jotain väärin tai liivatetta oli liikaa mutta koostumus oli kovin kumimainen. Makuakin oli mielestäni heikolti, joten liekö sitten olisi tarvinnut hieman enemän laittaa tuota likööriä tai sitten vahvempaa kahvia. Mene ja tiedä, mutta minä en nyt tässä kyllä onnistunut.

Kostutus:
3 dl kahvia
1 ½ rkl sokeria
Disaronno-likööriä

Täyte:
6 liivatelehteä
4 munankeltuaista
1 dl sokeria
500 g mascarpone-juustoa
2 munanvalkuaista
2 rkl kahvia
2 rkl marsalaviiniä/Disaronno-likööriä

Pinnalle:
Tummaa sokeritonta kaakaojauhetta

7 kommenttia:

 1. Hyvännäköinen Tiramisu- harmi että maku ei ollut parhaasta päästä.

  Olen itse kostuttanut keksit espressokahvi-marsala liemessä ja en ole koskaan käyttänyt liivatetta. Parempi onni ensi kerralla!

  VastaaPoista
 2. Oi, että, tänään just telkussaki tehtiin tiramisua.. :D onks tää joku enne et munki pitäs koittaa.. :D Näyttää kyl nii hyvälle. Ja ohjekin kuulostaa.. :P

  VastaaPoista
 3. Ulkonäöllisesti tämä tiramisu on kyllä kovin kaunis! :) Ite laitan tiramisuun yleensä kahvin sijasta vahvaa espressoa ja marsalaviinin / vastaavien sijasta rommia ja tulee AIVAN TÄYDELLISTÄ! Ja Italialaiselta ystävältäni saadussa AIDOSSA ohjeessa on tosiaan rommia + espressoa. testaa joskus! Ps. oletko koskaan tehnyt noita savoiardi keksejä ite?
  Ainiin, ja aitoon tiramisuun ei tule tosiaan myöskään liivatetta lainkaan :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista!
  Citrus:varmasti kannattaa kokeilla sillä Tiramisu on NIIIN hyvää, mutta toivottavasti onnistut paremmin kuin minä.

  Insanity: Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein Tiramisua. Mietin myös jälkeenpäin, että tuskin siinä aidossakaan tosiaan on liivatelehtiä, joten ensikerralla kokeilen ilman. Tuo rommikin kuulostaa muuten hyvältä, joten sitä taidan kokeilla ensi kerralla. Enkä ole itse ikinä tehnyt noita keksejäkään...

  VastaaPoista
 5. Herkulliselta näyttää tekemäsi Tiramisu JUUSTOKAKKU....näinhän Kinuskikissa näköjään nimittää luomustaan....siksi siinä varmaaankin on noinkin paljon liivatetta.....mutta jos rakenne oli kumimainen silloin juustokakuksi muutettunakin voivi liivatetta vähnetää. En minäkään missään nimesssä tavalliseen tiramisuun liivatetta laita...kuten olettekin jo keskustelleet asiasta. Ohjeitaon joka paikka pullollaan, eikä kokeilematta oikein aina tiedä mikä on itselle mieluinen. Onneksi löysit Insanityn ohjeen!

  VastaaPoista
 6. Kiitokset Mimmi...ihan totta puhut!. En ollut tosiaan lukenu ihan riittävän hyvin tuota ohjetta ja niinhän siinä lukee, että "muunnelma jälkiruuasta juustokakuksi". Minä olen nähnyt vaan Tiramisun, sokaistunut siitä ja rynnännyt leipomaan :D No tekevälle sattuu. Enkä missään nimessä epäillyt ohjeessa olevan vikaa vaan omissa toimitatavoissani...niin kuin nyt selvästi olikin. Kiitokset kuitenkin oikaisusta :)

  VastaaPoista
 7. Helou! :)
  Harmistus, että tiramisu ei täyttänyt odotuksia. En kyllä osaa sanoa missä vika. Varmasti teit kaiken oikein, kyse voi olla ihan erilaisista makumieltymyksistäkin. Hyvä, että Mimmi valaisi tuota juustokakkuasiaa, minä kun en kaikkialle ennätä. :) Resepti tosiaan yritti esittää niin aitoa kuin juustokakuksi muunneltuna pystyy, mutta liivatteiden vuoksi ei tietenkään päästä samanlaiseen rakenteeseen kuin aidossa versiossa. Kokeile seuraavaksi tehdä ilman liivatteita ja reunalliseen astiaan, vaikka siistiin uunivuokaan. Sillä tavalla syntyy vaikka jälkkäriksi sopiva tiramisu. Ja jos kaipailit lisää ytyä, niin kahvin voi keittää vahvana tai sitten käyttää tuota Insanityn mainitsemaa espressoa.

  VastaaPoista