26.4.2009

Tiramisu...onnistui vihdoin :)

Harmitti niin tuo viimeviikolla tekemäni Tiramisu, joka epäonnistui pahemman kerran. Niinpä siis tein uuden ja hyviä vinkkejä sain kommenttien muodossa. Tämä Tiramisu on tehty Insanityn ohjeella ja maku oli taivaallinen!!! Kiitos Insanity!! Sain myös luvan laittaa tämän hänen reseptinsä tänne, joten tässä se nyt tulee. Tämä oli niin hyvää ja helppoa, että tämä löytyy kahvipöydästä useamminkin.

300g mascarponejuustoa
3 munaa
100g sokeria
4 espressokahvia (tässä oikaisin tekemällä vahvan murukahvin, koska en omista mitään millä tehdä tätä muuten)
2-3 rkl rommia
100g savoiardikeksejä
sokeritonta kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa

Jaetaan keltuaiset ja valkuaiset tarkasti. Vatkataan valkuaiset suolahyppysellisen kera kovaksi vaahdoksi. Vatkataan myös keltuaiset sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisätään joukkoon mascarpone puulusikalla varovasti nostellen. Samoin myös valkuaisvaahto.

Kaadetaan jäähtynyt kahvi ja rommi erilliseen kulhoon ja kieräytetään keksit nopeasti siinä. Päälle kaadetaan aikaisemmin valmistettu mascarponevaahto. Tasoita. Ripotetaan päälle vielä kaakaojauhetta niin paljon, että pinta peittyy täysin. Laitetaan jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi ennen tarjoilua.

5 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen herkku! Namm!

  VastaaPoista
 2. Nam, herkullisen näköinen! Onhan ok, linkitin blogisi?

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaunis! :)

  Jade: Linkitys käy ilman muuta! Minä teen samoin. :)

  VastaaPoista
 4. Ai miten herkullisen näköistä ja aiempi tiramisu myös! Pidän itsekin valtavasti tiramisusta, mutta en ole sitä vielä koskaan itse tehnyt :)

  VastaaPoista
 5. Voi namii!!! Tiramisu on ihkaihanaa herkkua:)

  VastaaPoista