8.2.2009

Pirtsakka piparminttuinen tiikeritorttu

Ystäväni oli tehnyt tuollaisen tiikerikääretortun ja sitähän oli heti pakko kokeilla. Täytteeksi halusin kuitenkin jotain muuta kuin perinteisen unelmatorttu täytteen. Niinpä päätin toteuttaa sen sitten ranskanpastilleilla ja pätkiksillä ja hyvää tuli!

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 pss pätkiksiä (ei pakollinen, mutta jos laitat niin tulee vaan puolikkaaseen taikinasta ja)
1 rkl tummaa kaakaojauhetta (tämä tulee siis vain puolikkaaseen taikinasta)

Täyte
1 dl kermaa
1 prk Maitorahkaa
1 prk Sunnuntai Vanilja-tuorejuustoa
0,5 pss pätkiksiä (rouheena)
1 pss ranskanpastilleja (rouheena)

Vaahdotetaan munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoitetaan vaahtoon varovasti kaikki muuta pohjan ainekset paitsi pätkikset (jotka siis rouhin) ja kaakaojauhe. Jaetaan taikina kahteen osaan ja toiseen osaan sekoitetaan vielä pätkis rouhe ja kaakaojauhe. Laitetaan molemmat taikinat (eri) pusseihin ja pursotetaan ne raidoiksi pellille. Tämän jälkeen pelti uuniin 225 asteeseen ja paistetaan n.7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.

Vaahdotetaan ensin kerma ja sekoitetaan siihen sitten kaikki muut ainekset. Pätkikset ja ranskanpastillit on siis oltava rouhittuna ennen tätä. Tämä täyte on hyvä tehdä vaikka useampi tunti ennen tarjoilua jotta maut tulevat paremmin esiin. Levitetään täyte torttulevylle ja kääritään rullalle. Tämän jälkeen kääritään torttu rullalle leivinpaperin avulla siten, että saumakohta jää alapuolelle ja annetaan olla siinä tarjoilun asti.

1 kommentti:

  1. namskis, varmasti tosi herkullista:) Kaikki missä on minttua, kermaa tai suklaata, on... :)

    VastaaPoista