22.2.2009

Kookoskiisseli

Pitkästä aikaa tein kookoskiisseliä. Joskus koulu aikoina tämän opin mutta turhan harvoin tulee tehtyä sillä tämä on aivan uskomattoman hyvää!!! Kiisselistä tulee aivan käsittämättömän samettinen ja herkullinen ja kaiken kruuna hillosydän. Mikä sitten kellekin maistuu, mutta minusta ihan ehdottomasti paras hillo tämän kanssa on vadelma hillo. Ohjeessani on maitoa vain siitä syystä, että purkillinen kookosmaitoa ei olisi ollut aivan riittävä määrä kaikille syöjille joten hieman maidolla jatkoin.

Hauskaa tässä on se, etten ole ensinkään mikään kookoksen ystävä mutta tässä muodossa voisin pistellä sitä ihan mielin määrin. Jostain syystä, kiisselissä sen maku ei ole niin ”kookosmainen” vaikka kookokselta maistuukin…joo tiedän, ei kuulosta ensinkään loogiselta tämä selitys mutta näin se on. Tämä on kielen mukanaan vievää!! Suosittelen siis myös niille jotka eivät pidä kookoksesta sillä tämä saattaa todella yllättää. Tämähän on myös loistavan erilainen jälkiruoka/herkku myös kelilaatikoille sekä laktoosi-intolerantikoille.

1 Purkki kookosmaitoa (taitaa olla 400ml)
1 dl maitoa (ei ole välttämätön)
4 rkl maizenaa
2 rkl sokeria

Sitten vaan ainekset kattilaan ja sekoitetaan. Laitetaan hellalle ja hämmennellään kunnes sakenee mutta ei vielä kiehu. Annostele kiisseli kulhoihin. Anna jähhtyä ja tarjotessa kruuna vielä reilulla hillosydämellä. Olen tosi huono tekemään kiisseliä (tämä on ainoa joka onnistuu) joten en kovin tarkkoja ohjeita ala luettelemaan. Maizena purkin kyljessä kun kuitenkin on varsin mainiot ohjeet kiisselin tekoa varten.

4 kommenttia:

 1. Tämä on varmaan tosi herkkua, mä suorastaan rakastan kookosta, kaikissa muodoissa =) Kiitti reseptistä =))

  VastaaPoista
 2. Eipä kestä! Tosi kiva jos sait tästä vaihtelua keittiöön :)

  VastaaPoista
 3. aivan mahtavan makusta!

  VastaaPoista
 4. Eikö! Tykkään todella tästä itsekkin. Mukavaa, että joku muukin on samaa mieltä :)

  VastaaPoista