8.2.2009

Herkulliset Kinkku-juustosarvet

Nämä on varmaan parhaita sarvia mitä eläessäni olen syönyt. Teinkin niitä ystävilleni nyt viikonloppuna kun kävivät kylässä. Kiitokset "pikku"veljelle joka kaikessa kiireessä hoiti sarvet kasaan kun itsellä oli kädet täynnä muuta puuhaa.

Ohjeen olen saanut hyvältä ystävältäni. Ohjeen laatijan mukaan tästä tulee noin 10-15kpl mutta minä suuruudenhulluna (ruokaakin tulee aina kerralla lähes armeijalle) en saa tästä ohjeesta aikaiseksi kuin 8kpl. Täytteen määrät on lähinnä viitteelliset sillä en tullut katsoneeksi paljonko niitä sekaan läiskin. Minulla kun on tapana laittaa täytettä reilusti...liikaa =D

Taikina
4 dl vehnäjauhoja
100g voita
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl maitoa
1/2 pala hiivaa tai ½ pss. kuiva hiivaa

Täyte
150g kinkkua (ihan voileipä kinkku käy)
50g edamia
50 g emmentalia
Aromisuolaa

Aloitetaan nyppimällä jauhot, suola ja voi keskenään sekaisin. Tämän jälkeen kuumennetaan maito käytettävän hiivan mukaan sopivaan lämpöön ja sekoitetaan siihen hiiva. Tämän jälkeen yhdistetään maito/hiiva seos nypityn jauho/voi seoksen kanssa. Laita taikina kohoamaan. Itse laitan taikinan aina purkkeineen kuumaan veteen kohoamaan ja kohottelen noin 30min. Hyvin on toiminut vaikka joku on sanonut ettei näin saisi tehdä. Minun sämpylä/pullataikinani kuitenkin kohotetaan aina kuumassa vedessä eikä ikinä ole epäonnistunut...vielä ;)

Kun taikina on kohonnut kaulitaan se kutakuinkin pyöreäksi, halkaisijaltaan n.30cm kokoon. Tämän jälkeen levitetään päälle kinkut. Itse laitan ne vieretysten tasaisesti ja pyöreitä kinkkuviipaleita kun käytän on kyseinen toimenpide suht helppo toteuttaa. :) Kinkun päälle laitetaan juusto sammalla tavoin tasaisesti joka puolelle. Lopuksi ripaus aromisuolaa sinne tänne.

Tämän jälkeen leikataan taikina täytteineen vaikka siihen 8 osaan. Sitten rullataan leveimmästä päästä aloittaen keskustaa kohti se rullalle. Pellille laittaessa voi hieman taivuttaa kääröä sarven muotoon. Lopuksi voidellaan munalla ja laitetaan uuniin 225 asteeseen n.12min...tai kunnes ovat saaneet kivasti väriä, se kun on niin kovasti kiinni uunista.

7 kommenttia:

  1. Vai "pikku"veli.. :D Osa kiitoksestahan kuuluu myös sun rakkaalle miehelle joka voiteli ne kananmunalla ja hoiti paistamisen. :)

    Jukra kun oot kyllä taitava vääntämään kaikkia juttuja! Hyvän siskon oon saanu! <3<3

    VastaaPoista
  2. Kokeilin reseptiä ja tuli tosi hyviä! Kiitos siis reseptistä, suosittelen muillekin. :)

    VastaaPoista
  3. helppoa ja hyvää! kiitos reseptistä! :)

    VastaaPoista
  4. Tein reseptin mukaisesti, mutta gluteenittomina, hyviä tuli! Kiitos!

    VastaaPoista
  5. Oon tehnyt nyt pari kertaa tällä ohjeella ja hyviä on tullut :)

    VastaaPoista
  6. Säilyvätkö pakkasessa hyvin? :)

    VastaaPoista
  7. Tuohon en osaakaan vastata sillä en ole ikinä kokeillut. Ne kun ovat kerenneet hävitä ennen kuin ehdin ajatella niiden laittamista pakkaseen :)

    VastaaPoista