13.2.2009

Charlotta russe, Mansikkajogurtti-valkosuklaa täytteellä

Tämänkin pikaisesti pyöräytin illalla kun kuulin, että appivanhemmat ovat tulossa kylään seuraavana päivänä. En vain eilen tätä ehtinyt tänne päivittämään. Katsoin siis mitä kaapista löytyy ja päätin kokeilla tätä yhdistelmää. Mustikkaa olisi houkutellut enemmän mutta sitä ei enää pakkasessa ollut joten nyt oli tyydyttävä tähän. Kääretortun tein vanhalla hyväksi havaitulla ohjeella josta ohjeet löytyykin jo Tiikeritortun sekä Dumle leivosten ohesta mutta laitan sen vielä.

Pohja
4 Munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
50g valkosuklaata

Täytteeksi
Mansikkahilloa
100g sunnuntain vaniljatuorejuustoa
1,5dl kermaa (vaahdotettuna)

Kääretortun väliin laitoin Saarioisten mansikka-vaniljahilloa joka on muuten todella hyvää!! Sen jälkeen vielä tuon vaahdotetun kerman johon olin sekoittanut tuorejuuston. Käärin rullalle ja aloin tekemään varsinaista täytettä.

Täyte
1,5dl kermaa (vaahdotettuna)
150g valkosuklaata (sulatin joukkoon)
100g sunnuntai vaniljatuorejuustoa
250g maitorahkaa
150g mansikkajogurttia
3 liivatelehteä
mansikoita…maun mukaan

Pilkoin jäiset mansikat noin 4 osaan. Sekoitin kaikki muut aineet liivatetta lukuun ottamatta keskenään. Mansikat sekoitin joukkoon ihan jäisenä kuumaan mehuun liotetun liivatteen lisäämisen jälkeen…jähmettyi kivasti kun jäiset mansikat jäähdytti. Tämän jälkeen viipaloin kääretortun ja asettelin viipaleet tiiviisti pyöreään kulhoon. Sitten kaadetaan täyteaines keskelle ja tasoitetaan pinta. Hyydytetään kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään.

Tämä oli totaalinen sovellus kaapista löytyvistä aineista mutta siitä tuli kuitenkin tosi hyvää kun täyte oli rahkamainen. Valkosuklaa seasta ei tosin enää jogurtin jälkeen kovastikaan maistunut mutta ei se silti menekkiin vaikuttanut. =D

2 kommenttia:

  1. Waut, vau! Varmasti ihanaa!
    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa :) Me tehtiin tätä tänään koulussa kotitaloudessa, mut ihan sillä "normaalilla" täytteellä ;) Onnee suht uudelle blogille.

    VastaaPoista