22.2.2009

Banoffee

Tämän ohjeen olen nyt muutamassa blogissa nähnyt ja se oli ihan pakko kokeilla. Ohje löytyy ainakin Hellapoliisin blogista. Sen verran sovelsin, että koska suklaa digestivejä ei ollut niin korvasin sen ronskisti tryffelin jämillä mitä kaapista löytyi.

Pohja
250 g suklaa Digestive-keksejä
125 g voita
50g suklaata

Täyte
397 g kondensoitua maitoa (eli purkillinen)
2 banaania
2,5 dl Flora vispiä
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

Murustele keksit sekä suklaa ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.

Irrota purkista etiketit ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Pidä huoli, että purkki on koko ajan veden peitossa jottei satu vahinkoja (joku on väittänyt, että voi räjähtää enkä itse ainakaan ottanut sitä riskiä =D). Kolmen tunnin kuluttua aukaise säilykepurkki ja levitä sen sisältö tasaisesti pohjan päälle. Nosta hetkeksi jääkaappiin tai pakkaseen jäähtymään.

Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle ja peitä se kermavaahdolla. Ohjeissa neuvotaan tuo toinen banaani laittamaan vaahdon päälle mutta minä vain hieman koristelin kakkua sillä en siis laittanut sitä ihan 2 banaania. Lopuksi sihtaa vielä kaakaojauhetta tortun päälle. (kuvassani ei sitä ole kun laitoin sen siihen vasta kun tarjosin). Aikastas makea pläjäys oli mutta ehdottomasti hyvää!! makean himon vei kyllä kerta keikauksella jopa minulta!

6 kommenttia:

  1. Tästä on kyl muodustunut blogimaailman klassikko - upealta näyttää!

    VastaaPoista
  2. Minulla on edelleen 2 purkkia kondens. maitoa notkumassa hyllyllä ja odottamassa käyttöä. Olleet jo viime kesästä. Jospa kohta saisi tehtyä!

    VastaaPoista
  3. Namskis, pitäis kai iteki kokeilla ku tää on todellaki niin monessa blogissa kehuttu juttu =)

    VastaaPoista
  4. Voi jestas mikä herkku! Hirmu kauniisti olet tämän piiraan saanut koristeltua :)
    Itelläkin houkuttaisi joskus testata..

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista ja yleensäkin, että olette käyneet! :) Tätä tosiaan tuntuu löytyvän yhdestä sun toisesta blogista, mutta en oikeastaan ihmettele sillä tosi hyvää se kyllä oli. Seuraavana päivänä ehkä jopa parempaa kun makeus oli hieman tasoittunut.
    Ihan vinkkinä, että banaaniviipaleet pyöräytin sitruunamehussa ja olivat oikein tuoreen näköisiä seuraavanakin päivänä. Laitoin myös tähän kermavaahtoon hieman vaniljakreemijauhetta (jonka unohdin mainita) ja kaiken kaikkiaan oli siis seuraavanakin päivänä kuin vasta tehty vaikka banaani harvoin on kovin ihastuttavassa kunnossa enää seuraavana päivänä :)

    VastaaPoista
  6. Kiva blogi sulla täällä! Munkin on pitänyt kokeilla tota banoffeeta jo pitkän aikaa, mutta jotenkin kaupassa aina unohtaa etsiä käsiinsä tuota kondensoitua maitoa. Tuo kuullostaa kyllä niin herkulle, että pitänee piakkoin kokeilla=)

    VastaaPoista