20.4.2009

Broilerpiirakka

Viikonloppuna kävi synttäri vieraita...vanhennuin sitten minäkin TAAS vuoden. Mies tosin onnitteli sydämellisesti 4:nen kerran 25-vuotis synttäreistä ;) Hyvin on siis mennyt oppi perille. On painanut mieleensä, että nainen lakkaa vanhenemasta 25-vuotiaana. Ei siis tarvitse ottaa suurta stressiä vuosien karttumisesta :D

Suolaiseksi sitten pyöräytin tällaisen Broileri piirakan. Olin varma, että nyt meni mönkään tämä piirakka, joten en edes ohjeita kirjoitellut. Mikään leipomus ei kuitenkaan ole vielä ikinä hävinnyt sitä tahtia kuin tämä. Eli siitä siis palautteen mukaan tuli aivan erityisen hyvää. Laitan sen nyt siis tähän, että näette etten todellakaan ole laiskotellut vaikka pidempää väliä tuotoksissa välillä onkin.

Ympäripyöreästi tähän tuli: valkosipulimarinoitua broiskua, kermaviili, yrttipippuri tuorejuustoa, kolmen juuston kermaa, juustoraastetta, Creme Bonjour cuisine (sipulisekoitus), pippuria, sipulia, broilerimaustetta sekä kanamunia. Pohjana toimi kaupan ja tarkemmin Pirkan valmis piirakkataikina.

Edit:22.4.09 Ohjetta jäätiin nyt kaipaamaan. Harvoin itse asiassa näissä piirakoissa käytän ohjetta vaan improvisoin suurimmaksi osaksi. Mutta jos nyt suuntaa antava edes auttaa niin se meni kutakuinkin näin:

2 pkt piirakkataikinaa
800g Valkosipulimarinoitua broileria
1 prk kermaviiliä
100g yrttipippuri tuorejuustoa
1 prk Crene bonjour cuisinea (sipulisekoitus)
5 munaa
2 dl ruokakermaa
½ prk kolmen juuston kermaa
n.200g juustoa raastettuna(edam)
½ prk instant dip jauhetta (sour cream & onion)
0,5dl venhäjauhoja
Broilerimaustetta
Mustapippuria
Aromisuolaa
Ruohosipulia

8.4.2009

Hedelmäinen kääretorttu

Pikaisen kääretortun pyöräytin makean nälkään. Pohja siis normi kääretorttu pohja ja väliin laitoin Passion-lime hilloa, mango hilloa sekä kermavaahtoa. Sellaisenaan nuo hillot maistuivat melko hurjalta, mutta tortun välissä kermavaahdon pehmentäessä makua, lopputulos oli kerrassaan herkullisen hedelmäinen ja todella hyvä. Voin suositella.

Ennen en ole moisiin hilloihin törmännyt eivätkä ihan halvimmasta päästäkään ole purkin kokoon nähden. Hyvin siis noin täytteenä kuitenkin maistuivat. Purkki oli todella pieni (150g), joten yksi ei mielestäni olisi riittänyt mihinkään. Käytin siis purkin kumpaakin makua, eikä kyllä ollut yhtään liikaa. Tämä kääretorttu saikin paljon kehuja.

Hyvää pääsiäistä kaikille! Itse olen hieman loma tunnelmissa, joten pääsisäisenä ei päivityksiä ole tiedossa, mutta viikon päästä olisi taas synttärikakkua tarkoitus tehdä.

Rapea marjapaistos

29.3.2009

Suklaiset mokka-vaniljaleivokset



Viikonloppuna kävi kylässä aivan erityisen ihania ihmisiä, joille on aina ilo leipoa. Heidän mielenkiintonsa ja kiitoksensa rohkaisevat aina testaamaan uutta. Niin siis kävi nytkin. Tarkoitus oli tehdä mokkapaloja, mutta mopo karkasi käsistä ja näitä niistä sitten tuli. Idea pohjimmiltaan kuitenkin lähti täältä Juhlattaren blogista. Itse tosin muokkasin tuota ohjetta jonkin verran. Sisälle tuli valkosuklaa-vaniljakiisseli, suklaa kuorrutus (sisälle tosin) sekä sipaisu mansikka hilloa. Pohjia paistoin siis 2 kpl. Jos välejä olisi ollut enemmän olisin laittanut nämä eri väleihin, mutta hyvin toimi näinkin.

Pohja
2 munaa
3 dl Sokeria
0,75 dl vahvaa kahvia
0,75 dl maitoa
4 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
150g sulatettua voita tai margariinia

Täyte
4 dl maitoa
½ dl sokeria (voisi ehkä jättää poiskin tai reilusti ainakin vähentää suklaan takia)
3 rkl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 keltuaista
1 rkl vaniljasokeria
1 levy bandan valkosuklaata

Täyte 2
1 Fazerin sininen levy
Saarioisten mansikka-vaniljahilloa.

Kuorrutus (näihin tein tämän satsin kolminkertaisena)
3,5 dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
4 rkl vahvaa kahvia
50g voita tai margariinia

Kostutus Vahvaa kahvia ja pieni tilkka rommia

Pohja: Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon jäähdytetty rasva, kahvi. Lopuksi lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Täyte: Sekoita maito. sokeri, paloiteltu suklaa ja maizena kattilassa. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Kiisselistä pitää tulla melko paksu. Ota kattila liedeltä ja sekoita keltuaiset kiisseliin ja lisää lopuksi vaniljasokeri. Jäähdytä kiisseli kylmässä vesihauteessa tai jääkaapissa.

Kuorrute: Sekoita sulatettu voi, kahvi ja kuivat ainekset keskenään.

Kostutin pohjan siis kahvin ja rommin sekoituksella. Sitten sipaisin pohjalle hieman mansikka-vaniljahilloa. Tämän päälle levitin sulatetun Fazerin suklaan. Annoin hetken jähmettyä, jonka jälkeen levitin päälle tuon valkosuklaa-vaniljakiisselin. Tämän päälle toinen pohja ja sekin kostutetaan. Leikkasin annospaloiksi ja kuorrutin. Kuorrutteen annoin ihan tarkoituksella vaan valua reunoista, enkä edes lähtenyt peittämään reunoja, jotta ei sitten tule aivan liian makeaa. Koristeena valkosuklaata ja kaupan suklaa rullia.

Kiitokset vierailleni loistavasta illasta, kannustavista kehuista ja kiitoksista.

14.3.2009

Elämäni ensimmäinen Autokakku!



Nyt olen sitten tehnyt elämäni ensimmäisen autokakun! Pojalla oli 4.v synttärit, joihin sitten pikku herra itse toivoi autokakkua. Harjoittelin kakun tekoa jo edellisenä viikonloppuna ja lopputulosta katsoessani mietin, että jos joku kysyy mikä se on, niin kerron heille sen olevan pojun ihan omien piirustuksien mukaan tehty kakku, sillä niin huvittavalta se näytti.

Onneksi kuitenkin tein sen harjoitusversion, sillä tämä uudempi versio oli jo edellistä selkeästi parempi, vaikka harjoiteltavaa kyllä ehdottomasti riittää ja PAJON! Sisään tuli pakaste mansikan sekä vanilja-mansikka hillon sekoitusta ja herkullinen Omar täyte, johon idean löysin Chocomumin sivulta. Täyte oli kertakaikkisen herkullinen yhdistelmä! Suosittelen testaamaan.

5.3.2009

Pikainen porkkanakakku

Nyt testasin sitten sitä sunnuntain sitruuna makuista kakku-, ja muffinssitaikinaa ihan kakku muodossa. Kakkua piti saada nopeasti ja tästä sitä toden totta tuli. Teki kuitenkin mieli porkkanakakkua joten eikun soveltamaan. Tässä taikinassa oli jo sitruunan maku itsessään mutta eihän se porkkanakakkuun riitä. Niinpä siis lisäsin taikinaan yhden keskikokoisen porkkanan raastettuna, kanelia sekä vanilja sokeria ja tulos oli kyllä ihan aito noin pika versiona. Toki itse tehty on aina itse tehty mutta oli kiva päästä kokeilemaan näitä uutuuksia. Kuorrutteen tein tuplana tuosta ohjeen määrästä. Pohja 1 pss. Sunnuntain Sitruunan makuista kakku- ja muffinssimixiä 1 porkkana raastettuna 2tl kanelia 2tl vaniljasokeria 1dl öljyä 2dl vettä Kuorrute 1oog maustamatonta tuorejuustoa 2dl tomusokeria 2tl vaniljasokeria 30g voita tai margariinia Valmistetaan pohja taikina pussin ohjeen mukaisesti mutta lisätään siihen ylimääräisenä vielä raastettu porkkana, kaneli ja vaniljasokeri. Paistetaan pussin ohjeen mukaisesti. Kuorrutteen aineet sekoitetaan keskenään ja niin kauan, että seos on tasainen. Kannattaa aloittaa vatkaamalla ensin hetken aikaa voita jottei jää niin herkästi kokkareiseksi. Levitetään pohjan päälle ja tarjoillaan. Sitten vain herkuttelemaan.

2.3.2009

Calzone



Eilen illalla pääsi sitten testiin tuo Sunnuntain Ruispizzamix. Paketin mukana tuli Calzonen ohje ja koska mieheni on sen ystävä niin ajattelin sitten kokeilla sitä. Täytteet tosin tein omien maku mieltymystemme mukaisesti. Olen aikaisemminkin yrittänyt tehdä Calzonea mutta siitä ei tullut kovin hyvää. Tämä tämän kertainen kuitenkin ylitti odotukset. Ensinnäkin tuo mixi oli äärettömän helppo käyttää…lisättiin vain vesi ja kohotettiin 30min. Taikinaa oli helppo työstää ja se oli hyvää. Jälleen kerran tämä on erittäin hyvä tuote kun tarvitsee jotain nopeasti. Vaikken siis mikään pussi tuotteiden kannattaja liiemmin ole vaan teen mieluiten itse tällaiset perus taikinat niin tämäkin kyllä toimi loistavasti ja lopputulos oli todella hyvä. Täytettä laitoin melko reilusti joten älkää kauhistelko määriä. Itse vain pidän siitä, että sisällä on muutakin kuin taikina.

1 pss. Sunnuntain ruispizzamixiä
350g pala palvikinkkua
300g juustoa
sinihomejuustoa
2 valkosipulinkynttä
tomaattipyreetä
pizzamaustetta
ketsuppia

Valmista taikina pussissa olevan ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Jaa kohonnut taikina 4 osaan (itse jaoin kahteen ja tuli isot). Kauli palat ohuiksi, pyöreiksi levyiksi (halkaisijan20 cm). Nosta ne pellille täyttöä varten. Laita kuhunkin haluamasi täytteet ja jaa ne tasaisesti puolikkaalle taikinalevystä. Jätä reunasta noin 1 cm ilman täytettä. Levitä ensin ketsuppi ja tomaattipyre sen jälkeen kinkku, juusto ja pizzamauste. Käännä täytteetön puoli täytetyn päälle kanneksi. Kannattaa hieman kastella reunoja ja tämän jälkeen kääntää vielä tyhjä (se 1 cm mittainen kaistale) reuna toistamiseen toisen päälle pienelle vekille ja painella hyvin kiinni jotta pysyy täytteet paistaessa sisällä. Itse sutaisin päälle vielä ohuelti öljyä. Pintaan kannattaa myös ennen paistoa pistellä reikiä haarukalla niin ei sitten paisu uunissa vallattomasti. Paista uunin keskiosassa 15-20min. Nauti!!