17.5.2009

Herkullinen kääretorttu ihan harjoituksen vuoksi...

Minua pyydettiin tekemään eräille synttäreille pieni kakku. Koska tarve on vain 10 henkilölle niin mieleni tekee mieli tehdä sinne tällainen kuorrutettu kääretorttu. Idea on osunut silmiini ainakin SweetCaken , Ewelynin ja Pionilaakson blogeissa. Tämän tortun tein vaan siis puolikkaasta pellillisestä ja sisälle tuli suklaata ja vadelmahilloa.

Halusin kokeilla sen tekoa, ennen kuin teen sitä mihinkään muuhun tarkoitukseen. Vaikka se ei tuossa kuvassa kääretortulta niin paljon näytäkään (tuli aika paksu) niin sellainen se kyllä on. Sen tekeminen oli nopeaa ja kohtuu helppoa. Erittäin hyvä vaihtoehto siis jatkoakin ajatellen. Samaan syssyyn halusin myös kokeilla voiko Omar-vaahdon ohjetta soveltaa myös suklaaseen ja hyvähän siitä tuli!

Täyte
100g Fazerin uutta saksanpähkinäkrokantti suklaata
50g Geishaa
2,5 dl kuohukermaa
Saarioisten vanilja-vadelmahilloa

Sulatin suklaan kermaan ja annon jäähtyä yön yli. Aamulla vatkasin sen sitten vaahdoksi. Torttupohjalle levitin ensin kerroksen hilloa ja sen jälkeen suklaa vaahdon ja kääräisin kiinni. Kuorrutin ja koristelin suklaa spritsauksin (joita myös halusin harjoitella). Oli oikeasti todella hyvää. Kannattaa kokeilla!

6 kommenttia:

 1. Oi kun ihanan kuuloiset täytteet tässä :) Ja tosi kaunis on ulkonäkökin!

  VastaaPoista
 2. Todella nätti!
  Nam mikä täyte! =)

  ps;kiva kun piipahdit blogissani
  -hattivatties/kristiina

  VastaaPoista
 3. Tää on aivan uskomattoman upea!

  VastaaPoista
 4. Nätti kyllä tää ja kuulostaa tuo täyte tosi ihanalta. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaunis ihanista kommenteistanne jälleen :)

  VastaaPoista
 6. Tää on kaunis, siis yksinkertainen ja kaunis

  VastaaPoista