13.8.2013

Lapsuuden muistoja mansikan ja mustikan makuisina

Näihin piirakoihin ei ainakaan vielä ole antaa ohjetta. Äitini, mummini ja tätini tekivät aina tällaista piirakkaa, kun olin pieni. Kesän ensimmäisistä mansikoista tehty piirakka meni hujauksessa. Siitä lähinnä tapeltiin. Yhtäkkiä muistin tällaisen herkun olemassaolon, mutta kellään mainitsemistani ei sitten ollutkaan tähän ohjetta. No minäpä sitten taas kokeilemaan.

 Pohjana on ihan kääretorttupohja. Välissä on Vanilja vispistä keitetty tuhti vaniljakiisseli, joka on ryyditetty vaahdotetulla voilla. Päällä kuten kuvasta näkyy on marjoja, joissa päällä kiillettä ohuelti...en pidä siitä jos kiillettä on liikaa. Tästä tuli ihan hitti meillä, mutta tuo kiisseli tuli tehtyä sen verran soveltaen joka kerta, että ohjetta on tarkalleen vaikea laittaa. Täytyy seuraavan kerran ottaa mitat ylös. Jos joku tietää tähän ihan oikeen jonkin ohjeenkin mittoineen päivineen niin saa vinkata. Hyvää se joka kerta kuitenkin oli.


1 kommentti:

  1. Keskisen Suomen amatööri kovasti toivoisi saavansa ohjeen tynkää täytteeseen. Nää näyttää (toki kaikkien muidenkin blogisi ihanuuksien tapaan) NII-IN ihanan makuisilta... etten yhtään ihmettele katoavaisuutta Ü
    M

    VastaaPoista