17.6.2013

Tyttäreni 10-vuotis syntymäpäivät sukulaisten kesken

Niin ne vuodet vierii. Siis 10 vuotta!!!! Aivan järkyttävää. Missä ihmeen vaiheessa pikku prinsessani on ehtinyt kerätä jo 10-vuotta ikää??? Pyöreitä täyttävää sankaria siis juhlittiin nyt suvun voimin. Kiitos kaikille, jotka tulitte paikalle. Oli ihanaa nähdä taas teitä. Tarjolla oli siis tekemääni kakkua, kanelipitkoa, Pistaasi-valkosuklaacookieita sekä kaurakeksejä. Tarjoilupöytä...


 Sankarin toive oli, että kakussa on oltava söpö apina, vaaleanpunaisia kukkia ja perhosia. Tällaiselta se sitten näytti.

 
Ja pitko...jota muuten tein nyt kolmatta kertaa. Uusi aluevaltaus. Kahdella ekalla kerralla siitä on tullut aivan mielettömän hyvää, mutta nyt onnistuin jotenkin sen sössimään ja täytteet tuppasivat valumaan ulos siten, että pullasta tuli kovasti vallan tahmaista. Maultaan toki oli ihan ok, mutta sen syöminen ei niinkään mukavaa. :)
 
 
Viimeisenä muttei vähäisimpänä...ne keksit.

 
 
 
Suuren suosion saavuttaneiden Pistaasi-valkosuklaacookieiden ohje löytyy täältä. Nämä ovat siitä aivan mahtavia, että voit laittaa pötköiksi muotoillun taikinan pakkaseen ja paistaa sitten tarvittaessa.
 Kaurakeksien ohje on seuraavanlainen:
 
100g Voita
2dl Kaurahiutaleita
1,5dl Sokeria
1 Muna
1 rkl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
 
Sulata voi ja sekoita muut ainekset joukkoon. Nostele pellille nokareita 6-9 kpl pellin koosta riippuen. Nämä leviävät uunissa hurjasti, joten jätä reilusti tilaa ympärille. Itse annostelin nämä teelusikalla pellille ja yhdelle pellille laitoin 9 kpl yhtäaikaa paistumaan. Paista 175 asteessa n.5-7min.
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti