16.10.2010

Tiikerikakku






Taas tuli kokeiltua hieman toisenlaista ohjetta tiikerikakun tekoon. Lopputulokseen olin enemmän kuin tyytyväinen. Ohje on otettu Ulla Svenskin kirjasta "Pipareista pitsikakkuun".

250g Voita tai margariinia
21/2 dl Sokeria
5 Munaa
41/4 dl Vehnäjauhoja
11/2 tl Leivinjauhetta
2 rkl Vaniljasokeria
100g Suklaata rouhittuna
3 rkl Kaakaojauhetta
1/2 dl Kermaa

Vaahdotetaan rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerma. Rouhi suklaa ja sekoita kaakojauheen kanssa. Jaa massa 2 osaan ja sekoita toiseen osaan kaakaojaihe-suklaaseos. Laita vuorotellen vaalea ja tummaa massaa rengasvuokaan, Pista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti