Taas tuli kokeiltua hieman toisenlaista ohjetta tiikerikakun tekoon. Lopputulokseen olin enemmän kuin tyytyväinen. Ohje on otettu Ulla Svenskin kirjasta "Pipareista pitsikakkuun".
250g Voita tai margariinia
21/2 dl Sokeria
5 Munaa
41/4 dl Vehnäjauhoja
11/2 tl Leivinjauhetta
2 rkl Vaniljasokeria
100g Suklaata rouhittuna
3 rkl Kaakaojauhetta
1/2 dl Kermaa
Vaahdotetaan rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kerma. Rouhi suklaa ja sekoita kaakojauheen kanssa. Jaa massa 2 osaan ja sekoita toiseen osaan kaakaojaihe-suklaaseos. Laita vuorotellen vaalea ja tummaa massaa rengasvuokaan, Pista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti