5.3.2009

Pikainen porkkanakakku

Nyt testasin sitten sitä sunnuntain sitruuna makuista kakku-, ja muffinssitaikinaa ihan kakku muodossa. Kakkua piti saada nopeasti ja tästä sitä toden totta tuli. Teki kuitenkin mieli porkkanakakkua joten eikun soveltamaan. Tässä taikinassa oli jo sitruunan maku itsessään mutta eihän se porkkanakakkuun riitä. Niinpä siis lisäsin taikinaan yhden keskikokoisen porkkanan raastettuna, kanelia sekä vanilja sokeria ja tulos oli kyllä ihan aito noin pika versiona. Toki itse tehty on aina itse tehty mutta oli kiva päästä kokeilemaan näitä uutuuksia. Kuorrutteen tein tuplana tuosta ohjeen määrästä. Pohja 1 pss. Sunnuntain Sitruunan makuista kakku- ja muffinssimixiä 1 porkkana raastettuna 2tl kanelia 2tl vaniljasokeria 1dl öljyä 2dl vettä Kuorrute 1oog maustamatonta tuorejuustoa 2dl tomusokeria 2tl vaniljasokeria 30g voita tai margariinia Valmistetaan pohja taikina pussin ohjeen mukaisesti mutta lisätään siihen ylimääräisenä vielä raastettu porkkana, kaneli ja vaniljasokeri. Paistetaan pussin ohjeen mukaisesti. Kuorrutteen aineet sekoitetaan keskenään ja niin kauan, että seos on tasainen. Kannattaa aloittaa vatkaamalla ensin hetken aikaa voita jottei jää niin herkästi kokkareiseksi. Levitetään pohjan päälle ja tarjoillaan. Sitten vain herkuttelemaan.

4 kommenttia:

  1. Ihanan mehevän näköinen kakku!!! Taidan tehdä tuota omille synttärikutsuille ensi viikonlopuksi, namm =)

    Mukavaa viikonloppua sulle =)

    VastaaPoista
  2. Päivittyykö sinulla tuo Visitor locations joka päivä? Minulla näköjään päivittyy vain joka kolmas päivä! Pitää varmaan tilata uusi.

    VastaaPoista
  3. Rehellisesti...en osaa sano mitenkä tuo päivittyy. Luulen kyllä, ettei ihan joka päivä. Minulla on hieman sellainen tuntuma, että tosiaan vain joka 3 päivä päivittyisi.

    VastaaPoista
  4. Niin ja kiitos Ewelyn. Onnea jo etukäteen synttärien johdosta!

    VastaaPoista