28.2.2009

Venäläiset toffeet

No niin…tässä on nyt sen karamelli kirjasen ohje (jonka edellisessä ohjeessani mainitsin) jossa on sitä kondensoitua maitoa eli tehtailin siis Venäläisiä toffeita. Näihin ei muuta voi sanoa kuin NAM! Sillä välin kun tämä kaapissa odotti tarjoilua kävi mies napsimassa salaa kuormasta melkoisen määrän, joten oli ilmeisesti hyvää. Lapsetkin söivät kaksin käsin ja ihmettelivät miksei äiti ole ennen näitä tehnyt. Minä taas ”tarkkana” ohjeen lukijana sitten tulin laittaneeksi 2dl sijaan sitä kondensoitua sitten koko purkin, joka ei kuitenkaan tuntunut lopputulosta haittaavan sen suuremmin. Valmistus ohjeet kirjasessa oli niin käsittämättömät, että ohjeistan kuten itse tein ohjeita ”järkevämmäksi” muokaten, osittain kuitenkin tekstiä referoiden.

6 ½ dl sokeria
1 ¼ dl maitoa (laitoin kermaa kun oli menossa päiväys pikapuoliin)
125g voita
2 dl kondensoitua maitoa
1 rkl vaaleaa siirappia (minulla oli vain tummaa ja varmasti tuli yhtä hyvä)

Kaada sokeri ja maito kattilaan ja sekoita ne. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla matalalla lämmöllä (kestää noin 20 minuuttia). Lisää sekaan muut ainekset ja sekoita hyvin. Keitä seosta ilman kanttaa n.30 minuuttia tai kunnes seoksesta muodostuu kylmään veteen pudotettaessa sormin pyöriteltävä pallo eli aivan kuten kinuskin keitossa. Tämän jälkeen laita hetkeksi sivuun jäähtymään. Vatkaa sitten sähkövatkaimella, kunnes seos sakenee ja kuohkeutuu. Kaada vuokaan, tasoita pinta, peitä kelmulla ja laita jääkaappiin useaksi tunniksi kovettumaan (en katsonut kauanko meni). Laikkaa neliöiksi, koristele halutessasi ja tarjoile.

5 kommenttia:

  1. Varmasti ihania.
    Banoffee oli ihanaa. Minulla kun on täysi laktoosi-intoleranssi, piti laktoosipillereitä syödä kakun kanssa.
    Tuo toffee tekisi mieli tehdä.

    VastaaPoista
  2. Voi hitsi kun löytäisikin jostakin tuota kondensoitua maitoa! Ostaisin heti varastoon monta monta purkkia.
    Tein vastikään venäläisen menuun, mutten löytänyt mistään oikeastaan ohjetta venäläisiin jälkiruokiin joten jäi jälkkäripuoli venäläisittäin vähän käyhäksi. Ainuat venäläiset herkut olivat jotakin perinteisten mokkapalojen tyyppisiä suklaakakkuja tai kiisseleitä joten jätin tekemättä.
    Näitä toffeita testaan jos löydän kondensoitua maitoa!

    VastaaPoista
  3. Kiitokset kivoista kommenteista. Insanity:Kokeileppa kysyä ihan jostakin isommasta Citymarketista tai Prismasta tuota kondensoitua maitoa jos lähelläsi sellainen on. Meillä sitä ainakin löytyy Citymarketista siitä väliköstä jossa on kaikki kahvi ja tee tuotteet. :)

    VastaaPoista
  4. Heijssan! Pitkä tovi on kulunut, mutta nyt kiehuupi toffeet kattilassa ;) Haluatko kuvan valmiista tuotoksesta blogiisi tämän ohjeen oheen?

    VastaaPoista