18.2.2009

Lihapiirakka

Idean tähän löysin kinuskikissan sivuilta. Joskus on tällaisia tullut tehtyä. mutta olin kokonaan unohtanut koko herkun. Teinpä tämän täytteet siis seuraavalla ohjeella. Pohja oli nopeutensa vuoksi ihan kaupan valmisvoitaikina.

500g voitaikinaa

3 munaa (keitettynä)
1 prk creme bonjour cuisinea jossa makuna sipulisekoitus
400g jauhelihaa
2,5dl riisiä (käytin basmati riisiä jota oli edellisestä päivästä jäänyt)
pippuria
suolaa
taco mausteseosta
sipulia
valkosipulia

Keitä munat sekä riisi ja paista jauheliha. Pilkotaan munat pienemmiksi. Itse käytin munan kahteen suuntaan munaleikkurissa niin tuli sopivia. Eli ensin yhteen suuntaan siivuiksi ja sitten käänsin munan taas ”ehjä” puoli ylöspäin ja leikkasin uudelleen(Heh :) olipa tosi epäselvä selostus.)

Tämän jälkeen ei siis muuta, kuin sekoitetaan ihan kaikki ainekset keskenään ja levitetään ne puolikkaalle kaulitusta taikinalevystä (toinen puolikas jää kanneksi). Voidellaan munalla ja laitetaan uuniin. Jokaisen uuni on kovin erilainen mutta itse paistoin 200 asteessa kunnes sai väriä. Aikaa en voi sanoa kun sitä en ikinä tule katsoneeksi. Koristeeksi voi ylijäämä taikinasta tehdä pienellä muotilla kuvioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti