26.2.2009

Sämpylät

No niin…ensimmäinen tuote tuli sitten heti testiin. Kyseessä on tuo Sunnuntain Sydänystävän leivontalisä sekä samalla myös toinen Raision (minulle uusi) tuote nimittäin kaurainen sämpyläjauho. Eilen nimittäin tupsahti yllätys yövieraita ja sopivasti samalla ”ovenavauksella” myös tämä tuo Raision tuotepaketti, joten heti pääsin testaamaan. Päätin siis iltapalaksi pyöräyttää sämpylöitä. Ulkonäöltään ei ehkä taidokkaimmasta päästä mutta hyviä olivat kaikkien mielestä. Tein vain 2,5 desin taikinan ja tästä tuli 12 sämpylää.

2,5 dl maitoa (tai vettä)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
0,5 pss kuivahiivaa
5 dl Sämpyläjauhoja
1 dl rypsiöljyä
0,75 dl Sunnuntai Sydänystävän leivontalisää

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen maitoon suola ja sokeri. Sekoita maito jauho/kuivahiiva seokseen. Lisää loput jauhot ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa. Pyörittele taikina tangoksi ja jaa sopiviin paloihin. Pyöritä palat sämpylöiksi ja nosta pellille. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele sämpylät vedellä ja ripottele päälle vaikka siemeniä tai kauraleseitä. Minä laitoin pellavan- ja seesamin siemeniä. Paistetaan 225 asteessa n.15min.

1 kommentti:

  1. Kiitos kmmentista!!
    Sittehän mie olen onnistunu;) jos sie saat jotain uusia ideoita leivonta saralle!
    Sulla todella herkullsen näköisiä kakkuja ja sämppäreitä!

    VastaaPoista