1.2.2009

Appelsiini-suklaamoussekakku

Tämän kakun tein jotta pääsin harjoittelemaan pursotusta koripunostyllalla. Minulla on kokemusta vain tavallisista tyllista joten tämä on ihan uutta. Ei se nyt hienoimmasta päästä ole mutta harjoitus tekee mestarin. Eikä se näkö mutta se maku!! Sattuipa sopivasti myös ystäväni synttäripäivä kohdalle joten hänelle tämän sitten tein kun pitää kovasti appelsiinisuklaasta. Kurvasinpas siis blogeihin etsimään hyviä ideoita ja löytyihän niitä. Oli hauskaa kokeilla jotain uutta vaihteeksi. Appelsiinimoussen ohjeen lainasin Rouva Veen (muokkasin hieman) sivuilta ja suklaamoussen ohjeen taas Kinuskikissan sivuilta. Kiitokset siis teille!

Appelsiinimousse
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150g appelsiinituorejuustoa
50g Sunnuntai sitruunatuorejuustoa
1/2 rkl tomusokeria
1 appelsiinin kuoriraaste ja mehu
2 appelsiinin hedelmäliha (olivat niin pieniä appelsiineja)
4 liivatelehteä
1 tl sitruunajauhetta

Suklaamousse
2,5 dl kermaa
200g Sunnuntai vaniljatuorejuustoa
150g suklaata (Laitoin 125g Fazerin sinistä ja loput taloussuklaata)

Kuorrutin lopuksi kakun suklaalla. Kuorrutteesta tuli jostain syystä aika hauskan mattapintainen. Leikkautui myös mukavasti.

Kuorrute
200g suklaata (175g laitoin taloussuklaata ja loput Fazerin sinistä)
100g voita
0,5 tl Ruokasoodaa (väittävät että tekee kuorrutteesta pehmeän eikä lohkea leikatessa)

Pohjat kostutin appelsiinimehulla ja pohjalle myös levitin hedelmälihaa. Tuli aivan yltiömäisen hyvä ja herkullinen kakku!! Pojalla on synttärit maaliskuussa joten taidanpa tehdä tällaisen sinnekin. :)

5 kommenttia:

  1. Kaunis kakku ja upeat pursotukset! Niin että taitoja sinulta ainakin näyttää löytyvän vaikka muille jakaa!

    VastaaPoista
  2. todella kaunis kakku, kuten muutkin kakkusi!

    VastaaPoista
  3. Aah näyttääpä hyvälle ja kuulostaa herkulliselle! Hehkutitkin tuossa jo että maku oli ihana. Kiitosta vaan, taidan napata ohjeen ja tehdä tämmöisillä täytteillä meidän vauvelin 1v kakun. :) Sullahan on täällä vaikka mitä ihasteltavaa! SAako sinut linkittää? Minut saat jos mielit vain.. :)
    leivonnan iloa!

    VastaaPoista
  4. Maistuvat paistuvat7. tammikuuta 2010 klo 8.55

    Kiitos kaikille tasapuolisesti:)
    Tiitiiäinen: Ota ihmeessä ohje mukaasi. Kiva kuulla, että olet löytänyt paljon ihasteltavaa. Tietysti minut saa linkittää...minä teen samoin :)

    VastaaPoista