16.2.2009

Mango-Appelsiini Suklaakakku (persikka suklaasta) Ystävänpäiväksi

Ihan ensin pahoittelen kuvaa, joka on hieman epätarkka mutta en ole ihan maailman paras kuvaaja ja tuo nyt sitten jäi parhaaksi versioksi tapahtuneesta.

Ystävänpäiväksihän oli tietysti ehdottomasti tehtävä jotain…olihan hyvälle ystävälle saatava jotakin tarjottavaa. Olen näitä blogeja seuraillessani innostunut miltei joka kerta kokeilemaan jotain uutta maku yhdistelmää. Kaupassa käydessä osui silmään Pandan tumma uutuus suklaa (tai en tiedä onko uutuus mutta itse en ole aikaisemmin nähnyt) Peach passion ja sehän oli heti otettava testiin. Päätin siis tehdä raikkaan hedelmäisen kakun jossa on tuo suklaa sitten kuorrutteena. Lähes sairaalloisena suklaan ystävänä sitten kuorrutin kakun varmuudeksi ihan kahdella levyllä =D Hukkaan ei mennyt sillä kuorrute oli ihanan paksu ja herkullinen. Pohjaksi ihan perus kääretorttu pohja. Tämä oli mielestäni loistava yhdistelmä ja itse ainakin olin tyytyväinen lopputulokseen.

Täyte
1,5dl kermaa
1 pieni appelsiini (käytin vain puolikkaan mehun)
4 liivatelehteä
200g appelsiini tuorejuustoa
425g purkki säilyke mangoa

Kuorrute
260 g Pandan peach passion suklaata
125g voita tai margariinia

Soseuta mangot ja säilytä niiden liemi kakun kostutusta varten. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen mangosose sekä tuorejuusto. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista appelsiinista mehut ja siitä jäävätä hedelmän lihat sekoitetaan täytteen joukkoon. Lämmitä puolet mehusta ja sekoita siihen liotetut liivatteet. Sekoita se tämän jälkeen täytteeseen. Laitoin hetkeksi pakastimeen vielä hyytymään ennen kuin aloitin täyttämisen. Kun täyte on hyvä levitettäväksi kostuta kakkupohjaa mangoista jääneellä mehulla ja täytä. Sulata suklaa ja voi keskenään ja kuorruta..

4 kommenttia:

  1. Kaunis kakku ja takuulla hyvää!! *kuolaa tuota suklaakuorrutetta* Blogiseikkailulla tänne piipahdin :)

    VastaaPoista
  2. Kaunis ja herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  3. Ihanalta näyttää kakku ja muitakin makoisilta näyttäviä herkkuja täältä löytyy.

    VastaaPoista
  4. Upea täytekakku! :) Huolitellut ja nätit koristukset. Tuo kuorrutuskin mahtaa olla hyvää, ite ainakin tykästyin tuohon uuteen pandan suklaaseen..

    VastaaPoista