2.1.2013

Aleksanterinleivokset

Hieman huono kuva eikä paras palanenkaan. Tein ensimmäistä kertaa näitä leivoksia sillä jostain syystä oletin niiden olevan vaikea tekoisia, mutta eipä juuri simppelimpää ole. Pelkän omenahillon sijaan laitoin puolet vadelma- ja puolet omenahilloa. Tuli todella hyvää. Leivokset tein ohjeella, joka löytyy tästä mutta sen verran varoituksen sanana, että annos tällä ohjeella on ihan huisan suuri (2 peltiä). Itse puolitin ja riitti mukavasti meille kaikille 7 syöjälle. Ovat kuitenkin sen verran makeita, että ei niitä niin montaa palaa kerralla ahmaise.

Kasaaminenkin oli helppoa, kun halkaisin valmiin pohjan heti uunista tultua keskeltä kahtia. Levitin toiselle puolikkaalle hillot ja leivinpaperin avulla vain kippasin vieressä köllöttelevän toisen pohjanpuolikkaan hillotetun version päälle.

2 kommenttia: