9.1.2013

Paholaisenkakku

Tämä kakku on aivan älyttömän helppo tehdä sillä aineet vain sekoitetaan keskenään ja laitetaan vuokaan. Mieheni, joka siis on äärettömän tykästynyt tiikerikakkuun pitikin tästä yllättäen vielä enemmän. Tämä kakku on normaaleja kuivakakkuja huomattavasti kosteampi mikä tekee siitä herkullisen ja sen helppous houkuttaa tekemään. Älä anna tylsän ulkonäön hämätä. Tämän helpompaa kakkua saa todellakin hakea ja se on vieläpä ihan hyvää.




3,5 dl Sokeria (minä tosin laitoin vain 3dl koska lisäsin ohjeesta poiketen suklaata)
5 dl Vehnäjauhoja (korvasin 2 dl spelttijauhoilla)
1 tl Vaniljasokeria
1/2 tl Suolaa
1 tl Soodaa
2 Munaa
4 rkl Omenasosetta tai hilloa
2 rkl Tummaa kaakaojauhetta
(50 g Suklaata)
200 g Sulatettua voita tai margariinia
2 dl Kermaviiliä, kermaa tai maitoa (minä laitoin kaapissa olleen vaniljarahkan ja joskus on jogurttiakin tullut laitettua)

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja paista 2l vetoisessa vuoassa 180 asteessa n.1h.

Tämä kakku on siitä hauska, että sitä voi varioida mielensä mukaan. Kermaviilin sijaan olen tosiaan useasti laittanut kermaa, jogurttia tai rahkaa...ei sen niin väliä, kunhan aineiden määrät täsmää kutakuinkin...eikä sekään ihan niin justiin. :) Suklaarouhe antaa myös kivasti makua ja vaihtelua. Se ei siis itsessään kuulu ohjeeseen,mutta koska tungen sitä tiikerikakkuun ja suklaa nyt yksinkertaisesti on hyvää niin laitoin sitä myös tähän.




9 kommenttia:

  1. AIvan taivaallisen ihana resepti!! kiitos <3

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva kuulla. Mukavaa, että sinäkin löysit tämän älyttömän helpon, mutta herkullisen kakun. :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää oli ja ohje tosiaan helppo, meillä 12 v innokas leipuri teki näitä Äitienpäivänä koko suvulle =) Ohje löytyi googlettamalla. Kiitos =)

    VastaaPoista
  4. Vaihdoin osan sokerista fariinisokeriin ja omenan kirsikkahilloon, sanat hävis, Wau,kiitos ohjeista :)

    VastaaPoista
  5. kiitos tästä ! oli helppo ja tuoksun perusteella varmasti myös hyvä :) hetkeksi hämmennyin kun en löytänyt kaapista soodaa, sitten tajusin pistää leivinjauhetta

    VastaaPoista
  6. Tämä kakku on parin vuoden aikana kerännyt paljon kiitosta. Onnistuu myös gluteiinittomana vallan mainiosti, vaatii vain pikkaisen pidemmän paistoajan, ainakin meidän uunissa. Nimi on vain herättänyt pientä ennakkoluuloa, luulevat että siinä on Paholaisen hilloa =D

    VastaaPoista
  7. Tästä on tullu mun luottokakku. Ihanan mehevä ja kiinteä lopputulos eikä yhtään kuivakka kuivakakku. Käytän hedelmäsoseena erilaisia vauvansoseita. Tällä kertaa laitan Muksun omena/mango/banaani sekoitusta.

    VastaaPoista
  8. Kakusta on tullut minulle hyvässä mielessä ihan "pakkopullaa"��. Olen puolen vuoden aikana leiponut ainakin 10 kakkua. Parhaillaan jälleen yksi uunissa!
    Hienoa kesää paholaisen kakkua mussutellen.☀️

    VastaaPoista