2.3.2009

Calzone



Eilen illalla pääsi sitten testiin tuo Sunnuntain Ruispizzamix. Paketin mukana tuli Calzonen ohje ja koska mieheni on sen ystävä niin ajattelin sitten kokeilla sitä. Täytteet tosin tein omien maku mieltymystemme mukaisesti. Olen aikaisemminkin yrittänyt tehdä Calzonea mutta siitä ei tullut kovin hyvää. Tämä tämän kertainen kuitenkin ylitti odotukset. Ensinnäkin tuo mixi oli äärettömän helppo käyttää…lisättiin vain vesi ja kohotettiin 30min. Taikinaa oli helppo työstää ja se oli hyvää. Jälleen kerran tämä on erittäin hyvä tuote kun tarvitsee jotain nopeasti. Vaikken siis mikään pussi tuotteiden kannattaja liiemmin ole vaan teen mieluiten itse tällaiset perus taikinat niin tämäkin kyllä toimi loistavasti ja lopputulos oli todella hyvä. Täytettä laitoin melko reilusti joten älkää kauhistelko määriä. Itse vain pidän siitä, että sisällä on muutakin kuin taikina.

1 pss. Sunnuntain ruispizzamixiä
350g pala palvikinkkua
300g juustoa
sinihomejuustoa
2 valkosipulinkynttä
tomaattipyreetä
pizzamaustetta
ketsuppia

Valmista taikina pussissa olevan ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Jaa kohonnut taikina 4 osaan (itse jaoin kahteen ja tuli isot). Kauli palat ohuiksi, pyöreiksi levyiksi (halkaisijan20 cm). Nosta ne pellille täyttöä varten. Laita kuhunkin haluamasi täytteet ja jaa ne tasaisesti puolikkaalle taikinalevystä. Jätä reunasta noin 1 cm ilman täytettä. Levitä ensin ketsuppi ja tomaattipyre sen jälkeen kinkku, juusto ja pizzamauste. Käännä täytteetön puoli täytetyn päälle kanneksi. Kannattaa hieman kastella reunoja ja tämän jälkeen kääntää vielä tyhjä (se 1 cm mittainen kaistale) reuna toistamiseen toisen päälle pienelle vekille ja painella hyvin kiinni jotta pysyy täytteet paistaessa sisällä. Itse sutaisin päälle vielä ohuelti öljyä. Pintaan kannattaa myös ennen paistoa pistellä reikiä haarukalla niin ei sitten paisu uunissa vallattomasti. Paista uunin keskiosassa 15-20min. Nauti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti