20.12.2012

Kakkuja tilauksesta

Sain ilokseni tehdä kakkua ja pullaa tilauksesta ylppäri juhliin. Hieman jännitti kuinka ehdin arkipäivänä (kun mies on poissa) tehdä kaiken, kun pienin roikkuu jalassa tai "tulee auttamaan" äitiä kakun teossa. Tilauksessa oli siis texmex voileipäkakku, ylioppilashattukakku mansikka/vaniljamousse täytteellä sekä 50 pikkupullaa. Vaikka mousse on varmaan yksi tavallisimmista täytteistä...en ole ikinä tehnyt sellaista etenkään noihin makuihin, joten oli oikeasti hieman pientä jännitystä siitä miten kakku onnistuu, kun ei voinut tehdä sitä "kuten ennen".

Aloitin tietysti kakkupohjasta, joka muuten onnistui aivan täydellisesti ja täysin omia uskomuksiani vastaan ILMAN leivinjauhetta. Jep! Olen aina ajatellut ettei mikään  nouse ilman sitä mutta toisin kävi ja kyseisellä ohjeella olen nyt onnistunut jo useamman kerran, joten se ei voi olla sattumaa. En enää koskaan leivo kakkupohjaa millään muulla ohjeella. Voin ohjeen tänne lisätä myöhemmin mikäli joku sitä kaipaa. Tässpä siitäkin napattu kuva.


Sitten taiteiltiinkin se kakku, johon omasta mielestäni onnistuin tekaisemaan ihan hyvät täytteet, jotka jopa hyytyivät ja pysyivät kakun sisällä. Tässä vaiheessa olin jo todella tyytyväinen itseeni. Moussen lisäksi sipaisin väliin aivan hitusen mansikkahilloa. Ja koska toivomus oli, että kakku on ylppärihatun näköinen niin sellaiseksi sen pyrin tekemään ja mielestäni sekin onnistui ihan kohtuudella, mutta kuvia iltahämärässä oli todella vaikea ottaa, joten koittakaa saada jotain tolkkua.



Ja viimeisenä vaikkei suinkaan vähäisimpänä tuli texmex voileipäkakku, joka saavutti ensimmäistä kertaa sitä tehtyäni suuren suosion ja paljon kiitoksia. Kahteen väliin tuli valkosipulidippikastikejauheella maustettua tuorejuustoa, broilerilla, kurkulla, paprikalla sekä fetalla höystettynä sekä pohjalla sipaisu salsaa. Yhteen väliin tein sitten guacamolen. Lopputulos on tässä.

 
Ai niin...ja pakettiin kuului vielä 50 pikkupullaa vaniljaisella täytteellä ja tässä myös ne (tais siis osa niistä).
 
 
Oli mahtavaa päästä hieman kokeilemaan sitä millaiseen puristukseen sitä kykenee ja kaiken kaikkiaan tämä meni todella hyvin. Nautin tästä todella! Pieninkin tyytyi jättämään leipomisen äidille mutta kävi kuitenkin välillä taputtamassa pienen pieniä käsiään ja hihkumassa vieressä, että "iino äiti iino" (suom.hieno äiti hieno). Mikäpä sen ihanampaa palautetta :D
 
 
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Upeat olivat tilaustyöt :)
    Ja saatiin mekin nyt joulukiireistä huolimatta ne tänne ihasteltavaksi!
    M

    VastaaPoista
  2. Voiko olla totta, ettei leivinjauhetta tarvita? Sitä ei aina ole kotona. Eikä lisäaineita , joka on hyvä. Saisiko ohjeen, näytti niin hyvältä. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kiitos :)

    Olin itse aivan yhtä ymmälläni siitä ettei leivinjauhetta tarvita. En ikinä olisi uskonut että näin on, mutta nyt uskon :) Laitan ohjeen pikapuoliin tulemaan. :)

    VastaaPoista