16.10.2010

Valkosuklaa Mud



Mieheni pitää suunnattomasti valkosuklaasta. Itse taas pidän suklaasta kuin suklaasta...yllätys yllätys :P ja etenkin mutakakku on suuri suosikkini. Niinpä päätin kokeilla sitä valkosuklaa versiona. Lopputulos oli ihan ok, mutta miedon makunsa vuoksi valkosuklaan maku jää mielestäni kakussa kovin vaisuksi. Jos siis makuelämyksiä haluaa niin suosin edelleen mutakakkua niin maitosuklaalla kuin tummemallakin :)

200 g Tummaa-, maito- tai valkosuklaata
200 g Voita
4 kpl Munaa
2 dl Sokeria
2½ dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta


Kuumennetaan uuni 200 asteeseen. Vatkataan munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulatetaan suklaa ja voi ja kaadetaan ne munasokeriseokseen. Lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoitetaan varovasti. Kaadetaan seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 25 - 26cm).
Paistetaan uunin alatasolla n. 15-20 min. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään.

2 kommenttia:

  1. Mä tein tätä viime kesänä (en katsonut oliko ohje samanlainen kuin sinulla) ja tykkäsin enemmän kuin alkuperäisestä versiosta. Varsinkin tuoreiden mansikoiden kanssa toimii loistavasti.

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kokeilla lidlin valkosuklaalla ja laittaa sitä hieman enemmän kuin ohjeessa neuvotaan, siinä on aika voimakas "valkosuklaan" maku :P

    VastaaPoista