11.8.2009

Suklainen vanhanajan tiikerikakku

Mieheni rakastaa Tiikerikakkua ja koska se oli nyt loppu niin uutta oli tehtävä. Löysin kotikokki.net sivuilta jonkin verran aikaisemmin tekemistäni tiikerikakuista poikkeavan ohjeen. Hieman sitä myös muokkasin lisäämällä siihen suklaan...kuinka ollakkaan :) Kakku kulki siis nimellä vanhanajan tiikerikakku ja tekijä oli Damitix. Lopputulos oli mielestäni todella hyvä, joten tätä teen ehdottomasti jatkossakin.

250 g voita tai margariinia
4dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
vaniljasokeria
100g suklaata paloiteltuna

Vaahdota voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää siihen maito, jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe ja voivaahto. Itse sekoitin jauhot ja leivinjauheen jo voivaahtoon. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen niistä kaakaojauhot ja suklaa. Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.

34 kommenttia:

  1. Slurps. Täällä iltamyöhäisellä pompin blogista toiseen ja tekisi nyt mieli kyllä
    yhtä sun toista suklaista.. Mmmm. Nammm :)
    Pitäisi varmaan oikeasti mennä nukkumaan, että saisi tämän makeanhimon hillittyä.. Hehheh.
    Tämä tiikerikakku on kyllä hyvännäköinen ja varmasti hyvän makuinen!
    Linkitän sinut!

    VastaaPoista
  2. Oih, nyt kyllä maistuisi pala tiikerikakkua! Vaikuttaa ihan ekstraherkulliselta, mainio idea tuo suklaan lisääminen. : P Itselläni kahvikakut kohoavat paiston aikana aina ihan ihmeellisesti enkä yhtään tiedä, mikä kumma niissä mahtaa joka kerta menee mönkään. : / Täytynee vain jatkaa harjoituksia...

    VastaaPoista
  3. Herkun näköinen. Minulla on miehesi kanssa sama tykkäyksen kohde ;D

    Tottakai saa linkittää, tein samoin!

    VastaaPoista
  4. On varmaan täydellisin tikru mitä oon koskaan nähnyt! ^^

    VastaaPoista
  5. Blogisi on tositosi miellyttävä, linkitin Sinut :)

    VastaaPoista
  6. Kiitän kaikkia kommentoijia kauniista kannustavista sanoista! Kiitos kun käytte :)

    namnami: Minäkin linkitin sinut

    Canelia: Ei nämä kahvikakut oikein minunkaan taitolajini ole mutta tuntuu kuitenkin miehelle maistuvan ja se riittänee ;)

    Ent-tu: Kiitos! Todella kiva kuulla :)Linkitys sopii ilman muuta. Minä teen samoin :)

    VastaaPoista
  7. Maukas ja kaunis kakku syntyi ohjeillasi!

    terv.
    Artisoakka

    VastaaPoista
  8. Maistuvat paistuvat24. elokuuta 2009 klo 7.58

    Kiitos :)

    Artisoakka: Kiitos kommentistasi. Kiva kun tulit kertomaan miten olet ohjeella onnistunut :) Mukavaa, että sinäkin sait ohjeella hyvän lopputuloksen!

    VastaaPoista
  9. Kakkusi suorastaan houkuttelee maistamaan. Se on niin kuohkean ja herkullisen näköinen.
    Minä nappaan tämän kakun ilman muuta kokeiluuni.

    VastaaPoista
  10. Ihanaa tikrukakkua! Itse just eilen mietin ,että pitäis leipoa tiikerikakku pitkästä aikaa, sekun on meidän perheen herkkua.

    VastaaPoista
  11. Naammmm, tiikerikakku on ihanaa! Tosi kivan näkönen myös tämä sinun :)

    VastaaPoista
  12. maistuis mullekki:) mut heiiiiii....sää voitit sää voitit:):)

    VastaaPoista
  13. Pakko minunkin kokeilla tätä ohjetta näin Joulun kunniaksi...

    VastaaPoista
  14. Namm....Todella hyvän näköinen tikru ;--) Pitänehee koklata

    VastaaPoista
  15. Kiitos vain hyvästä ohjeesta, samalla tässä maistelen kakkua kun kirjoitan tätä. Ja täytyy sanoa, että parasta tiikerikakkua mitä olen syönyt! :)

    VastaaPoista
  16. Kiitos mukavista kommenteista! Todella kiva kuulla, että muutkin ovat tästä löytäneet itselleen toimivan ja maukkaan ohjeen :)

    VastaaPoista
  17. jotain meni nyt pahasti vikaan kun tein tuon sinun ohjeen mukaan...koostumus ei nyt ollut ihan kohillaan. ehkäpä tuo 4 munaa on vähän liikaa?

    VastaaPoista
  18. Maistuvat paistuvat9. huhtikuuta 2010 klo 10.59

    Anonyymi:Ikävä kuulla, ettet tällä onnistunut. Itse en ole alkuperäistä ohjetta muuttanut muuta kuin lisäämällä suklaan ja se onnistui ihan hyvin. Toisinaan tuntuu, että vaikka kaiken teki ohjeiden mukaan niin silti ei onnistunut. Mitä sitten lie sattunut sinun kakullesi :( Toivottavasti onnistuu ensi kerralla :)

    VastaaPoista
  19. Hyvä tiikerikakun ohje.Just tein ja maistelin.Vähän muutin ohjetta,eli 3dl sokeria ja 5ja puoli desiä erikoisvehnäjauhoja 2tl leivinjauhetta.Voivaahtoon laiton vuorotellen jauhoja ja munavaahtoa.Paistoin 160ast,tunti.Suklaata en laittana.

    VastaaPoista
  20. Kuinka voi vatkataan vaahdoksi. Haluaisin kokeilla tätä ohjetta, mutta tuo voin vatkaaminen vaahdoksi arveluttaa että osaanko. T. Katja

    VastaaPoista
  21. Kiitos kaikille mukavista kommenteista :)

    Katja: Vatkaat siis voin kuohkeaksi...Ei se ne niin justiinsa ole mutta ideana siis on vain saada voi kuohkeaksi. Uskon, että kakku onnistuu kyllä, kunhan vain vatkaat voin ja sokerin hyvin keskenään sekaisin. :)

    VastaaPoista
  22. Nam, todella ihanan näköinen tikrukakku! Oma kakku on nyt juuri uunissa, toivotaan että onnistuu ;)
    En ole hirveästi ikinä innostunut tiikerikakkujen tekemisestä, sillä ne eivät koskaan kypsy, vaikka olisivat yliajan ja teen kaiken ohjeen mukaan! Nyt oli kuitenkin pakko kokeilla, niin hyvä ohje ja maukkaan näköinen kakku.

    Syyskesäisin terveisin Emilia

    VastaaPoista
  23. Emilia:
    Toivottavasti kakkusi onnistui. Pakko myöntää, että tiikerikakku ja yleensäkin kuivakakut kuuluu sarjassamme "en tahdo onnistua" osioon myös minun kohdallani. Minullakin on ongelmana aina se, etteivät ne kypsy saati onnistu vaikka kuinka orjallisesti ohjeita noudatan. Jostain syystä olen saanut ne nyt onnistumaan, kun olen alkanut käyttää silikonivuokaa.

    Mukavaa syksyä myös sinulle!

    VastaaPoista
  24. tiikerikakkuun kannattaa laittaa huoneenlämpoiset munat jauhon kanssa vuoroin .laitan maidon tillalle appelsiinituoremehua.kypsyyttä koitan neulomispuikolla. kun ei tartu kakku kypsää terveisin mummo

    VastaaPoista
  25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  26. Mahtuuko minkä kokoiseen vuokaan? Ettei tulisi yli sitten uunissa. Tuo kuvan kakku näyttäisi siltä että on tehty isommalla vuoalla, minulla se ihan perinteinen äidiltä peritty kahvikakkuvuoka.

    VastaaPoista
  27. Tiedätkö...koitin katsoa tuon vuoan kokoa. Sitä ei ole merkitty siihen. Se kun on sellainen silikonivuoka. Sen halkaisija oli 22cm ja nestettä sain siihen menemään 2l niin, ettei ollut vielä ihan piripinnassa. Toivottavasti tästä on sinulle hyötyä :)

    VastaaPoista
  28. Hyvälle näyttää. Tiikerikakku on pojan herkkua joten täytyy kokeilla. Vaikka kaasu-uunilla ei aina onnistukaan yhtä hyvin kuin sähköisellä :(

    VastaaPoista
  29. Tiikerikakut ja niiden erilaiset variaatiot ovat ihania! Itse olen useinkin laittanut suklaata tiiikerikakun tummaan osaan, sekä tummaa että normi maitosuklaata. Ensikerralla ajattelin kokeilla lisäksi vaaleaa suklaata vaaleaan osaan... Nähtäväksi jää tuleeko siitä katastrofi vai unelmakakku! :P :)

    VastaaPoista
  30. Tein tyttären rippijuhliin ja onnistui hyvin. Muutin vain vähän ohjetta. Vatkasin ensin voin ja sokerin vaahdoksi. Siihen lisäsin munat yksitellen hyvin vatkaten( laitoin jokaisen munan kanssa vähän jauhoja juoksettumisen ehkäisemiseksi). Sitten lopuksi loput jauhot ja maito. Kakku nousi komeasti ja nyt viedään ohjetta täältä siskolle! Kiitos hyvästä ohjeesta!!!

    VastaaPoista
  31. Onnistui tosi hyvin, sisko kehui olevan parasta tiikerikakkua mitä on maistanut :)

    VastaaPoista
  32. Kiva kuulla, että muutkin ovat tästä saaneet toimivan ohjeen. Kiitos tosi kivoista palautteista palautteista kaikille.

    VastaaPoista
  33. Juuri tällaista suklaatikrukakkua etsiskelin ja heti löytyi sopiva, kohta leipomaan :) Terkuin Johanna

    VastaaPoista