26.4.2009

Kermapullat (pikapullat)

Tänään meni koko päivä pihalla hääriessä. Jotain hyvää teki kuitenkin mieli ja päädyin kokeilemaan tällaista pika pullaa, jonka ohjeen löysin Ullan uusimmasta kirjasta "Pipareista pitsikakkuun". Kirjan sain syntymäpäivä lahjaksi. Pikaiseksi pullaksi oli kyllä oikein oiva vaihtoehto. Mutta kuten sanottu...ohjetta laitan myöhemmin, mikäli joku sattui kiinnostumaan. Oikein ihanaa ja aurinkoista viikon alkua kaikille :)

Tässä nyt vihdoin tämä ohje. Anteeksi, että on viipynyt, mutta ihanat ilmat lähes pakottaa pihahommiin. Tämä on kiva ohje kun nopeasti haluaa jotakin tuoretta. Eihän tämä missään nimessä lyö laudalta oikeaa aitoa pullaa mutta kiireessä maistuu mainiosti tämäkin. Nopea ja helppo.

100g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
3,5 dl Vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl kardemummaa
0,5 tl kanelia
2 dl kermaa

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Jaa taikina paperivuokiin. Paista pullia 225 asteessa n,15-20min tai kunnes näyttävät kypsiltä. Minä lisäsin taikinan keskelle pienen nokareen voita ja hieman sokeria sekä mantelilastuja. Hyvää tuli nam!

2 kommenttia:

  1. Herkun näköisiä pikapullia! Käypäs kurkkaamassa blogiini, siellä on sinulle jotain :-)

    VastaaPoista
  2. Pitääpä kokeilla näitä joku kerta...itsekin ostin tuon kirjan ja selannut olen sen , en vielä kokiellut mitään....kiitti vinkistä.

    VastaaPoista